Przesunięty przez: Ptah Wto Sie 14, 2007 6:44 pm |
Egzamin wstępny na grafikę |
Autor |
Wiadomość |
ge
Gość
|
Wysłany: Sob Maj 30, 2009 8:05 pm
|
|
|
jaka technika jest bardziej preferowana jezeli chodzi o rysunki? |
|
|
|
 |
jotiks
mr brightside

|
Wysłany: Sob Maj 30, 2009 11:24 pm
|
|
|
raczej każda ale musi byc dobrze zrobiony, z jajem i poprawnie |
_________________ pocałuj żabke w łapke |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: Śro Cze 03, 2009 11:42 am
|
|
|
Mam dwa pytania co do egzaminu praktycznego:
-na stronie napisane jest, że podobrazia powinny być takiej wielkosci aby dłuższy bok nie przekraczał 80 cm. Dość nieprecyzyjne, ja lubię małe formaty, jeśli chodzi o martwe natury jaki najmniejszy format nie byłby przesadą na egzaminie?
-drugie pytanie, czy można się wygłupiać na rysunku z wyobraźni? Chodzi mi o to, czy kiedy tematem jest cyrk, to trzeba narysować coś co ma być mimetycznym odbiciem rzeczywistości zwiazanej z cyrkiem, czy mozna sobie trochę pofantazjować i niekoniecznie trzymac sie praw natury i fizjonomii wzroku?
aha chciałem zapytać jeszcze, dlaczego na stronie napisano aby orzyniesc papier typu INGRES. Dlaczego jest on na egzaminie niezbędny.
Pozdrawiam pan Hubert |
|
|
|
 |
Pan Hubert
Gość
|
Wysłany: Śro Cze 03, 2009 11:43 am
|
|
|
Przepraszam, niechący dodałem dwa razy
Naprawione - Rasputin |
Ostatnio zmieniony przez Ptah Śro Cze 03, 2009 7:32 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: Śro Cze 03, 2009 3:02 pm
|
|
|
Gość napisał/a: | jaki najmniejszy format nie byłby przesadą na egzaminie? |
Dołaczam sie do pytania. |
|
|
|
 |
MJB
|
Wysłany: Czw Cze 04, 2009 11:20 pm
|
|
|
ryzykujcie, jeszcze chyba nikt nie probowal zrobic obrazu 1cm x 1cm, jak lubicie male to malujcie na malych... ale wczesniej jest teczka i nia sie przejmujcie. jak masz zadanie to wykaz sie kreatywnosciua to wystarczy, tzn. kazdy rysunek bedzie dobry zalezy jak to sprzedaz i przedstawisz |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: Pią Cze 05, 2009 9:28 am
|
|
|
czyli w zasadzie można na jakim sie chce? byle nie był wiekszy od tego podanego na stronie,tak?
jak ktos bedzie mial np 50\60 to go nie wyrzucą? |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: Pią Cze 05, 2009 2:14 pm
|
|
|
nie no wiadomo, że 1x1 cm nie whcodzi w gre, wiadomo, tez ze najwazniejsze zeby byl po prostu dobry, no ale jednak dla zestresowanego kandydata to nie tak prosta sprawa:), to może zadac to pytanie w inny sposób.
Czy mniejszy niż 50 na 40?
To w jeszcze inny sposób jesli, odpowiedz bedzie, ze to ma byc po prostu swietnie namalowane. z tego co wiem na martwą są 3h. Czy niedokonczony obraz jest w ogole punktowany? chodzi mi po prostu o to czy lepiej malowac swoim naturalnym tempem i ewentualnie nie zdąrzyć, czy gonic byleby wszytsko bylo namalowane? |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: Pią Cze 05, 2009 4:59 pm
|
|
|
To 1x1 to pewnie był taki symbol,że w zasadzie nie ma przymusu i bardzo dobrze.Jest tak mało czasu,ze( pomijając jakiekolwiek upodobania) na wielkim bym sie zwyczajnie nie wyrobiła.
Ja generalnie potrzebuje paru dni żeby cos dobrze zrobic jak mam dość to odstawiam i wracam później ze świezszym spojrzeniem,no nic bedzie cieżko |
|
|
|
 |
leukone
Gość
|
Wysłany: Pią Cze 12, 2009 3:02 pm Przegląd teczki
|
|
|
witam, mam pytanie. Dostalam na indywidualne konto informacje :Przegląd i ocena prac - etap 1 - Matejki 13 - 16.06 2009 -15.00.00 -19.00. I zupelnie nie rozumiem o ktorej mam ten przegląd prac, o ktorej musze sie tam stawić. O 15, czy o 19? A jesli miedzy tymi godzinami to mieli chyba podac jakas kolejnosc, prawda? |
|
|
|
 |
Shy
desperat
|
Wysłany: Pią Cze 12, 2009 3:13 pm
|
|
|
nie podadzą Ci dokładnej godziny. staw się około 15 i zorientuj się która jesteś na liście, zawsze idzie alfabetycznie. |
|
|
|
 |
magdq
Gość
|
Wysłany: Śro Cze 17, 2009 5:45 am
|
|
|
Witam mam prośbę, może ktoś wie jak nazywaja się profesorowie z przelądu teczki z dnia 15.06.09 ? Posze o pomoc, jest mi to badzo potrzebne i bez dziwnych skojarzen. z góry dziekuje. |
|
|
|
 |
KLUSKA
|
Wysłany: Śro Cze 17, 2009 8:46 am
|
|
|
;] ja tez szukałam ich na stronie ale nie mogłam znaleźć. A Czy wyniki rzeczywiście w piątek? |
|
|
|
 |
Paulina
|
Wysłany: Śro Cze 17, 2009 1:01 pm
|
|
|
z tego co mi sie wydaje to na przeglądzie był prof Vasina, Kasiser, Otręba i Służycki. oraz jednz kobieta której nie znałam, chyba od fotografii i jeszcze jeden profesor.. jakoś na K miał na nazwisko.
wyniki w piątek po 14:00.. czyli znając ASP najwcześniej o 16:00.. |
|
|
|
 |
riv
Gość
|
Wysłany: Śro Cze 17, 2009 3:52 pm
|
|
|
orientuje sie ktos, czy beda dostepne od razu na koncie internetowym, czy wywieszone gdzies na tablicy ? |
|
|
|
 |
|